Tiyatro ve dijital enstalasyonun bir araya geldiği Çirkin oyunu haftada iki kez Beyoğlu Hope Alkazar’da sahnelenecek. Tiyatro dünyasına farklı bir deneyim alanı sunan oyunda seyirci kendini dijital görsel uygulamaların içinde buluyor.
Mekâna özel bir deneyim olarak tasarlanan, Firuze Engin’in kaleme aldığı ve Güray Dinçol’un yönettiği, oyuncu olarak Nihal Yalçın ile Onur Berk Arslanoğlu’nu buluşturan Çirkin, Anadolu masallarına dayanan gerçek üstü bir ihanet hikayesini anlatıyor.
Birçok farklı teatral stilden esinlenen oyunculuk yapısını ve reji biçimini çağdaş tiyatro enstrümanları ile buluşturan oyun, masalsı ve mitik evrenini teknolojinin olanaklarıyla birleştiren özgün bir sahne dili yaratıyor. Kaleidoscope Fonu Dönüşüm Geliştirme Ödülü alan Çirkin’de yer alan her sahne için özel bir “immersive” (kapsayıcı) sekans tasarlanmış.
Oyunun Konusu:
Bin yıllardır yaşayan, çirkin bir mahluk olan Şiva, kendisiyle birlikte lanetlenerek ölümsüzlük cezasına çarptırılan tavukla beraber geçmiş ve bugün arasında gezinmektedir. Zamanın dışına atılmış bu iki karakterin didişmeleri bir yandan sahnedeki anlatı evreninde gerçekleşirken bir yandan da duvarlardaki etkileşimli görüntü evreninde hikâyenin geçmişine ait parçalar canlanır.

KÜNYE
Yazan: Firuze Engin
Yöneten: Güray Dinçol
Oynayanlar: Nihal Yalçın, Onur Berk Arslanoğlu
Yapımcı: Yağmur Dolkun
Sahne ve Yapım Tasarımı: Veli Kahraman
Immersive Sanat Direktörleri: Lalin Akalan, Amir Ahmadoghlu (xtopia)
Müzik: Ahmet Kenan Bilgiç (Comfortnoise)
Koreografi: Büşra Firidin
Kostüm Tasarımı: Candan Seda Balaban
Işık Tasarımı: Cem Yılmazer
Ses Tasarımı: Turgut Mavuk (Comfortnoise)
Makyaj ve Saç Tasarımcısı: Sezen Yeniçeri Can
Yardımcı Yönetmen: Aslı Ekici
Yaratıcı Teknoloji Uzmanı: Çağatay Güçlü (xtopia)
Görsel Sanatçılar: Amir Ahmadoghlu, Burak Dirgen (xtopia)